Projekty a kotlíkové dotace Žďár nad Sázavou

Krb v rodinném domě

14.04.2014 21:52

V poslední době se množí požadavky klientů na umístění krbu v domě. Z vlastní zkušenosti s krbovou vložkou bych Vám doporučil několik zásad:

1) Pokud to jde -  krb umísťujte do stěny technické místnosti s možností přikládání ze zadní strany (např. Werner TYP 13). Toto je praktické jednak tím, že nemusíte mít v interiéru dřevo na přikládání a neustále ho doplňovat. Navíc se zbavíte prachu a nečistot ze dřeva v obývacím pokoji. Dále lze lépe v technické místnosti zapojit krb či krbovou vložku do otopného systému Vašeho domu. 

2) Myslete na dimenzi komínu, u krbových kamen se doporučuje min. průměr kouřovodu 150 mm, vyústění komínu min. 600 mm nad hřeben pro dobrý tah komínu. 

3) Nezapomeňte u všech krbů naistalovat nasávání venkovního vzduchu - nejlépe potrubím KG 110 mm vč. klapky s táhlem pro přerušení venkovního nasávání vzduchu v případě, že krb nebude využíván. Vyhnete se problémům, kdy moderní zcela těsné domy neumožňují při zapnuté digestoři zároveň používat krb, případně kdy při spuštěním digestoře ihned uhasíte krb. 

4) Nehořlavost podlahy před krbem či kamny - nejlépe 800 mm před krbem a 300 mm od boků krbu

Kontakt

S-projekt

Ing.martinsklenar@seznam.cz

Ing. Martin Sklenář
Bohdalov 346
592 13 Bohdalov

+420 725 103 942
okres Žďár nad Sázavou
Kraj Vysočina

Vyhledávání

S-projekt © 2020 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode